Bear Robotics obține o finanțare de 60 de milioane de dolari de la LG Electronics

14/03/2024 – Bear Robotics anunță finalizarea cu succes a rundei de finanțare Series C, în valoare de 60 de milioane de dolari, acordată de LG Electronics. Acest parteneriat marchează o etapă importantă în parcursul companiei ca pionieri în efortul de robotizare a serviciilor și soluții de inteligență artificială.

„Parteneriatul nostru cu LG merge dincolo de finanțare; este o alianță strategică care stimulează misiunea noastră de a spori eficiența și productivitatea în sectoarele pregătite pentru inovare”, a declarat John Ha, CEO al Bear Robotics. „Valorificând succesul în sectorul ospitalității, extindem acum orizontul tehnologiei noastre, personalizându-ne soluțiile pentru a satisface cerințele de depozitare inteligentă și automatizare a lanțului de aprovizionare și stabilind noi repere pentru ceea ce roboții noștri pot realiza în diverse industrii.”

La CES 2024, CEO-ul LG, William Cho, a subliniat concentrarea companiei pe piața roboticii pentru servicii și deschiderea sa către investiții strategice pentru a stimula creșterea viitoare. Aceasta investiție în Bear Robotics reprezintă un pas esențial în strategia LG de a fi lider în transformarea roboticii pentru servicii, aliniindu-se dinamicii pieței și evoluției strategice a modelelor sale de afaceri.

Pe măsură ce industria se află în pragul unei revoluții robotice, investiția strategică LG în Bear Robotics subliniază o viziune comună pentru un viitor în care robotica și inteligența artificială sunt parte integrantă a succesului industriei. „Această investiție va contribui la asigurarea unui avantaj competitiv de top pentru LG și Bear Robotics în domeniul roboticii pentru servicii”, a declarat Lee Sam-soo, Chief Strategy Officer la LG Electronics. „Ne-am angajat să dezvoltăm afacerea noastră cu roboți ca un motor cheie de creștere, explorând diverse oportunități prin integrarea tehnologiilor de ultimă oră, cum ar fi inteligența artificială încorporată și manipularea robotică.”

Bear Robotics va valorifica acest parteneriat strategic pentru a introduce soluții inovatoare, care răspund și prevăd nevoile industriilor din întreaga lume, stabilind noi repere în eficiența serviciilor și inovația în robotică.

Bear Robotics a fost fondată în Statele Unite ale Americii, în 2017, de John Ha, un fost inginer de software Google, devenit proprietar de restaurant. Bear Robotics produce roboți de interior autonomi pentru a ajuta angajații în sarcinile zilnice și a le ușura munca. Roboții companiei, denumiți generic Servi,  au fost implementați cu succes în ospitalitate, asistență medicală, retail, logistică și spații de birouri din SUA, Europa și Asia.